Praktisk informasjon om håndtering av koronasmitte (SARS CoV-2 / COVID-19)

12.03.2020: RS Sjøredningsskolen følger myndighetenes tiltakspakke for begrensning av smittespredning

Med utgangspunkt i myndighetenes tiltakspakke for begrensning av spredning av smitte fra koronaviruset (SARS CoV-2), vil RS Sjøredningsskolen innstille all kursvirksomhet fra og med torsdag 12.03.2020 og foreløpig frem til og med søndag 29.03.2020. For grunnleggende sikkerhetsopplæring og repetisjon for offshorearbeidere samt HUET innstilles foreløpig alle kurs frem til og med mandag 13. april på grunn av stenging av landets svømmehaller.

Da situasjonen kan endre seg ganske raskt oppfordrer vi alle til å følge med på hjemmesiden og i sosiale medier for oppdateringer. RS Sjøredningsskolen beklager alle ulemper stengingen måtte medføre for våre kunder og kursdeltagere, men understreker viktigheten av at alle aktører stiller seg bak tiltakene for å beskytte sårbare grupper i samfunnet og opprettholde nødvendig kapasitet i helsetjenesten.

Som et kompenserende tiltak for sjøfolk som har kurs som går ut på dato i den nærmeste tiden har Sjøfartsdirektoratet gitt en generell forlengelse av gyldighetstiden på alle personlige sertifikater i 6 måneder. For offshorepersonell har Norsk olje og gass fornyet gyldigheten på alle kurs frem til ny beskjed blir gitt.

Sjøfartsdirektoratet: Forlenger tidsfristen for fornyelse av personlige sertifikater

Norsk olje- og gass: Forlengelse av gyldighet for sikkerhets- og beredskapskurs

Helsedirektoratet: Omfattende tiltak for å hindre spredning av COVID-19

Folkehelseinstituttet: Råd og informasjon til befolkningen